Nedostaci prostora za odlaganje, u spavaćoj sobi, mogu nam često zadavati probleme. Ali, postoje rješenja koja bi mogla izvući maksimum iz prostora u kom boravite, i kako bi svaka stvar dobila svoje mjesto, a prostor spavaće sobe postao prozračan i udoban za boravak.

Donosimo vam nekoliko prijedloga za prostore za odlaganje u spavaćoj sobi.

  • Polica na dnu kreveta

Polica, jednake visine kao i krevet, mogla bi poslužiti kao idealno mjesto za odlaganje stvari. Postavite policu na dno kreveta i koristite je za sklanjanje stvari koje vam stvaraju gužvu po sobi. To mogu biti knjige, deke, ukrasni jastuci,…Kako biste bili što efikasniji, u prazne dijelove police mogli biste staviti korpe, te u njih odlagati stvari.

  • Koristite vrata kao prostor za odlaganje

Kupite vješalice za vrata i na njih odlažite stvari koje obično završavaju na stolici, fotelji ili krevetu (torbe, jakne, košulje, kišobrani, …). Ipak, vodite računa da ne pretjerate, pa da vrata postanu neuredno i natrpano mjesto u sobi.

  • Police blizu plafona

Ako patite od hroničnog nedostatka prostora za odlaganje, postavite police koje će biti podignute visoko. Neće vam smetati prilikom kretanja po prostoriji, a omogućiće vam odlagalište za stvari koje ne koristite tako često.

  • Noćni ormarići

Ako kupujete noćne ormariće, odmah pazite da oni budu maksimalno iskoristivi. Odaberite ormariće sa ladicama, da vam iste mogu koristiti za odlaganje nakita, donjeg veša, čarapa, …

  • Upotrebljavajte korpe za odlaganje

Korpe u spavaćoj sobi su idealne za odlaganje stvari koje inače slažete na krevet ili noćne ormariće, ili stolice. Prekrivači, ne primjer, ili ukrasni jastuci. Možete sve to odložiti u korpe i tako izbjeći nered u spavaćoj sobi, koji, svakako utiče na kvalitetan san.

  • Krevet sa spremnicima

Kreveti koji imaju spremnike ili ladice za odlaganje stvari, odličan su izbor. U spremnicima možete držati posteljinu, sezonsku odjeću koju trenutno ne nosite, igračke, i slično. Idealni kreveti, koji, pored udobnosti i elegancije, imaju spremnike za odlaganje, su box spring kreveti. Sa njima nikada nećete pogriješiti: dobićete udobnost, eleganciju i praktičnost u jednom pakovanju.