Spavaća soba

Spavaća soba treba da bude oaza mira

Stalno se govori o box krevetima, a da li zapravo znate koja je razlika između boxspringa, boxa i običnog kreveta?

U sljedećim redovima ćemo pokušati da vam razjasnimo osnovne razlike, kao i prednosti i mane.

S obzirom na to da, po statistikama, čovjek provodi jednu trećinu života spavajući, veoma je bitno da nam spavaća soba bude udobna, a naročito krevet u kome spavamo. To je, kada biramo spavaću sobu, stavka na kojoj ne treba da štedimo.

Nije bitan samo dušek na kome spavamo, nego i krevet. Kakav je, od kakvog materijala, da li je konstrukcija čvrsta, da li se ljulja, škripi, i slično.

Zbog toga je bitno izabrati odgovarajući krevet! Koji i kako, pitate se.

Ne postoji čarobno jedinstveno rješenje. Krevet ćete birati po svojim potrebama i željama, naravno. Ali, moramo vam reći, da su ipak najtraženiji i najprodavaniji modeli box i boxspring kreveti. Zašto? Odgovor je jednostavan. Ovi kreveti mogu se uklopiti u bilo kakav enterijer, udobni su, kvalitetni i raznovrsni. Pružaju vam takozvani hotelski luksuz i udobnost.

Razlikuju se od klasičnog kreveta, osim okvira, podnice i dušeka, sastoje se od posebne jezgre i dušeka. O čemu se, zapravo, radi? Osim dušeka koji vam garantuje udobnost, dodatnu udobnost vam daje pomenuta jezgra koja je napravljena od posebne vrste opruga koja služi kao podloga za dušek. Dakle na okvir sa posebnom jezgrom se stavlja tanki sloj pjene, a zatim dušek, i naddušek po potrebi. Dobra stvar je što podnica nije potrebna, a tapecirung, vrstu uzglavlja, nogice i sanduk za odlaganje posteljine, birate sami.

Pojedini modeli imaju i elektronsku regulaciju visine uzglavlja i dijela gdje su vam noge, što je izuzetno i za starije osobe koje su primorane da dosta vremena provedu u krevetu.

Sve nabrojano su prednosti boxspring kreveta. Još nismo rekli osnovnu razliku između boxspring i box kreveta. Kod box kreveta možete sami birati i vrstu dušeka, a boxspring kreveti vam nude sve kompletno, i osnovu i dušek.

O običnim krevetima, čini nam se, ne moramo posebno govoriti jer su nam svima poznati.